گفتگوباحسن کریم زاده




 کتاب "حقوق بشر" به چاپ ششم رسید.به همین دلیل سایت هادی تونز با حسن کریم زاده که طراحی ماده های مختلف این اعلامیه جهانی را انجام داده گفتگویی انجام داده است که در پی می آید:

- بطور خلاصه از ایده و نحوه انتشار این کتاب برایمان بگو.
یکی دو سالی روی سوژه <حقوق بشر> در قالب کتاب فکر می کردم و اتود ذهنی می زدم. حاصل این اتودها باعث شد تا (با کمک آقای میرزایی – سردبیر نشریه نگاه نو) به سراغ اعلامیه مشهور <حقوق بشر> - به عنوان تنها قرارداد مکتوب بین المللی در این زمینه - بروم؛ برایم بسیار جالب بود بدانم محتوای اعلامیه ای که همه ساله کشورهای مختلفی از جمله کشور خودمان با استناد به مفاد آن محکوم می شوند چیست!.
همین کنجکاوی سبب شد تا طرح های پراکنده انتقادی ام را در کنار تک تک 30 ماده جهانی <حقوق بشر> بگذارم و جنبه انتقادی به آن ها ببخشم.
به همین منظور وقتی در کتاب <حقوق بشر> صحبت از حق آزادی اعتقاد به میان آمده، فردی را ملاحظه می کنید که روی لبه تیغ راه می رود، یا وقتی به حق برخورداری همگان از استانداردهای رفاهی زندگی اشاره می شود، طرحی از یک انسان گرسنه و برهنه دفرمه شده را شاهدید که به گوشه ای خیره شده و به زندگی فلاکت بار خود می اندیشد. و الی آخر.
فکر می کنم این 30 ماده آرمانی که در سال 1948 از طرف مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان <معیار مشترکی برای احترام همگانی به حقوق و آزادی های انسانی> تصویب شد، هیچ وقت در هیچ کجا جنبه عینی پیدا نکرده و نخواهد کرد. به قول استیدمن؛ <ژستی خیرخواهانه اما نومیدانه> بود. ادامه...
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد